naar inhoud
Goesting in het platteland

Banken en promofilm geven je goesting in ons platteland

17 aug
Het stadsbestuur zet al enkele jaren in op het promoten van ons landschap en onze streekproducten. Via de plaatsing van 21 extra (picknick)banken en de productie van een promofilm willen we nog meer inzetten op onze streekeigenheid, en de kennis over het platteland kracht bijzetten.

Goesting in een lekker stukje platteland?

Onze streek, ons landschap, onze producten, het typeert Diksmuide tot een landbouwgemeente die je ademruimte geeft. Onder de noemer ‘Goesting in een lekker stukje platteland’ promoot het stadsbestuur de korte keten en ons platteland, en dit dankzij de steun van het Europees Plattelandsfonds LEADER. Via de recente aankoop van (picknick)banken en de creatie van een promofilm zetten we onze lokale troeven nog meer in de kijker. Met het project willen we twee economisch belangrijke sectoren in de Westhoek – toerisme en landbouw – nog sterker verzoenen.


Eenentwintig strategisch geplaatste bankjes

In totaal werden tien picknickbanken en elf gewone zitbanken strategisch geplaatst op het Diksmuids grondgebied. Enkele locaties bevinden zich onder meer bij het Stiltepad in Stuivekenskerke, de Handzamevaart in Vladslo en de Tervaetebrug in Stuivekenskerke. Op elk van de banken prijkt een QR-code die je – eens gescand – een filmpje toont waarvan je nóg meer zin krijgt in ons platteland.


Authentieke promofilm

In de promofilm word je vier minuten lang op sleeptouw genomen door Diksmuideling en gids Koen Vandenberghe. Hij voert je vlot langs zes adresjes waar je terechtkan voor heerlijke lokale producten, en vult zo gaandeweg zijn picknickmand. Inwoners of bezoekers zien op het einde waar ze zelf zo’n picknickmand kunnen bestellen.


Diksmuidse troeven in een notendop

Productiehuis Beeldbar uit Diksmuide verzorgde de regie en montage, en toont je – doorspekt met West-Vlaams – al onze troeven in een notendop: onze geschiedenis, ons platteland, fiets- en wandelbeleving, de waterrijke omgeving, de open ruimte en lokale producten.

De plaatsing van de banken en de film kwamen tot stand met steun van LEADER, het totaalbudget bedraagt 28.589,52 euro, waarvan LEADER 50% subsidieert.

Nieuwsoverzicht