naar inhoud
glasbol en personen

Cartoons bij glasbollen zetten druglijn in de kijker

14 mei
Diksmuidelingen die hun lege glazen flessen, potjes en bokalen naar de glasbol brengen zien er tegenwoordig een cartoon hangen. Het is een actie van het DOP – voluit het drugsoverlegplatform – dat via een ludieke cartoon inwoners wil informeren over de druglijn.

In 2023 werd het DOP – het drugsoverlegplatform – heropgestart. Het DOP wil Diksmuidelingen sensibiliseren over thema’s als drugs, alcohol, gamen, medicatiegebruik of verslaving in het algemeen, en adviseert het lokaal bestuur over drugspreventie.

Stevig drugsbeleid

Verslavingsproblematiek is geen nieuw gegeven en is ook in Diksmuide aanwezig. Het lokaal bestuur werkt al enkele jaren aan de uitbouw van een stevig onderbouwd drugsbeleid. Het DOP stelde vorig jaar een actieplan op waarin verschillende acties op korte en lange termijn naar voor werden geschoven. Eén van die acties was het sterker promoten van de druglijn.

Druglijn geeft advies

De druglijn richt zich op iedereen met vragen over drank, drugs, pillen, gamen en gokken. Of je nu zelf gebruikt of bezorgd bent om iemand uit je omgeving, iedereen die dat wil kan chatten, bellen of mailen met een vrijwilliger van de druglijn.

Glasbollen promoten druglijn

Bij elke glasbol in onze stad en deelgemeenten prijkt een bordje waarop de druglijn in de kijker wordt gezet. De actie moet inwoners sensibiliseren en informeren, en richt zich niet toevallig op de glasbollen als locatie. De druglijn bundelt heel wat info en expertise, en kan voor inwoners een eerste stap zijn richting het vinden van de juiste hulp of ondersteuning.

Je kunt de druglijn contacteren via www.druglijn.be of 078 15 10 20.

Nieuwsoverzicht