naar inhoud
kinderen en volwassenen

Twintig tieners behalen diploma van de Tiener Techniekacademie

17 mei
Twintig kinderen uit het vijfde en zesde leerjaar ontvingen hun diploma van de Tiener Techniekacademie. Tijdens zes boeiende sessies werden de tieners ondergedompeld in de wereld van techniek. Naast een boeiend bedrijfsbezoek gingen de jonge deelnemers ook zelf creatief aan de slag.

Alleen maar lachende en trotse gezichten tijdens de diploma-uitreiking van de Tiener Techniekacademie. Sinds 13 maart kwamen twintig kinderen uit het vijfde en zesde leerjaar elke woensdagnamiddag een tweetal uur samen in OC Zonnestraal waar ze zich samen bogen over toffe projecten. In vijf sessies van telkens twee uur maakten ze zelf een Lego-robot en bureaulampje. Nu de lessen erop zitten werden de tieners beloond met een diploma.

Spelenderwijs leren

De Tiener Techniekacademie wil kinderen spelenderwijs technische kennis en vaardigheden meegeven. Jan Pottie, Trees Laperre en Brecht Lesage zorgden als coaches voor de nodige begeleiding van de jonge techneuten en zorgden voor een fijne eerste kennismaking met de wereld van mechanica, elektriciteit, programmeren en constructie.

Bedrijfsbezoek

Vijf sessies lang gingen de kinderen zelf aan de slag, tijdens een zesde sessie trokken de deelnemers richting het Diksmuidse bedrijf Deseure nv, dat aanhangwagens voor landbouw, industrie en transport verkoopt. Op die manier konden de jonge deelnemers alvast ook even echte experten aan het werk zien.

Diploma

Op woensdag 15 mei zaten de lessen erop en ontvingen de jonge deelnemers hun diploma in aanwezigheid van de techniekcoaches, ouders, schepen voor Jeugd en Onderwijs Marc De Keyrel, burgemeester en andere schepenen. Hogeschool VIVES voorziet alle materiaal, gereedschap of administratieve opvolging.

Nieuwsoverzicht